Únor – Mikulčin Vrch

28.02. 2007(20/07/2017)

Mikulčin Vrch 24.-25.02. 2007

Tentokrát to bylo úplně jiné, než sám portejblovat na Lysé hoře. Už měsíc dopředu bylo jasné kdy, a kam se pojede v únoru. Volba padla na Mikulčin vrch. Přípravy byli dlouhé a místy až přehnané, jak se nakonec ukázalo, měli své opodstatnění. Jen jedna věc nevyšla a to neúčast čtvrtého člena, který na poslední chvíli musel cestu s námi odřeknout.


Měli jsme však náhradu v podobě snad nové cíbíčkářky,Vendulky Frýdek. Vyráželo se v sobotu ráno před sedmou. Po dvou neplánovaných a jedné plánované zastávce, cesta proběhla v pohodě. Času bylo dost a tak jsme si ještě projeli okolí Mikulčina vrchu, abychom se trochu zorientovali po okolí. Naše poslední návštěva Mikulčina vrchu na podzim 2005, byla na počasí skoupá. Celou dobu byla mlha s viditelností sotva dvacet metrů. Příjezd na chatu Arnika byl v půl desáté.

01 – Vendula Frýdek

Vendulka Frýdek


Ani jsem se nestačil rozkoukat a Franta, s Mirkem už se dali do vybalování a stavění stožáru. Po vyzvednutí klíčů a provedení po chatě se tentokráte mohlo už naplno věnovat stavění stožáru s anténou. Jeden problém nastal ve chvíli, kdy při vztyčování antény se jeden díl stožáru přelomil.

02 – Franta Hokej a Mirek Morávka montují stožár a anténu


Ještě že bylo možné tento díl vypustit a v pohodě spojit stávající trubky. Přišli jsme, tak otři metry délky, ale myslím že na výsledek vysílání to nemělo až tak zásadní vliv. Začátek vysílání je plánován na poledne. Ještě před tím jsme stihli zajít na oběd a pivko.

03 – Už je vše postaveno

Ach jo, zlomený stožár


12:05 se tedy začalo vysílat. Franta Hokej u majku já za notebookem. Mirek se snažil odkoukat a pochytit ještě pár vychytávek při práci s programem Bohouše Česká Lípa, Deník CL6. Při vysílání jsme se nepravidelně střídali. Samozřejmě nejvíce času u majku strávil Moderátor kolečka „Cestička okolo Frýdku“ Franta Hokej Frýdek. Já s Mirkem jsme ho sporadicky střídali, kdy už fakt nemohl. Mirek se ztratil, asi šel spát.

04 – Pohled na chatu zepředu

Chata zepředu


Objevil se asi kolem půlnoci. To měl Franta naplánované jít spát. Ještě chvíli vysílal a o půl jedné to zabalil. Já si šel lehnout ve tři. Mirek válčil v noci dvě hodiny sám, a jak bylo domluvené v pět mne zbudil. Po šestá přišel i Franta a tak už jsme to do těch dvanácti odvysílali všichni.

05 – Vysílací studio


V sobotu odpoledne za námi přijel a zároveň mile překvapil Mirek Bystřice pod Lopeníkem. Věnoval nějaké tekuté občerstvení, pokecali jsme, proč už se nehlásí na Cestičku okolo Frýdku, o cíbíčku, a tak všeobecně. Odjížděl až za tmy. Ještě jednou mu děkujeme.

06 – Návštěva


Dojem z vysílání a prostředí mám pěkný. Místo je to opravdu super, zázemí taktéž a lidé o těch ani nemluvě. Myslím, že můžeme být spokojeni s výsledkem odpovídající této kótě, akorát nějaká dvoustovka mohla přijít. Éter sice zarušený nebyl, ale dál jak na vysočinu to neletělo. Taktéž k nám, na severní Moravu, to bylo pase. Přeci jen ve spojení vadil vrcholek Mikulčáku. Snad příště.

07 – Foto přes okno dovnitř


Počasí se nechovalo nějak zvlášť neobvykle. Teplota se držela pod nulou a vítr se dal. Ráno začal padat sníh. Cesty zasněžilo, ale za chvíli to vítr rozfoukal.

08 – Chata a anténa 5/8

Chata zezadu


Cesta zpět už si nevyžádala žádné zastávky spojené s nevolností Venduly a před třetí už jsme byli doma.

09 – Pohled na anténu a zbytky sněhu.

5/8


To by bylo asi vše. Expedice Morava (Franta Hokej Frýdek, MateS FM, Mirek Morávka a host Vendula Frýdek) z Mikulčina vrchu udělala 318 spojení s celkovým počtem 24223 bodu a průměrem 76km na jedno spojení.

73 MateS FM

ostatní foto